مقدمه
چک لیست راه اندازی دیزل ژنراتور، از جمله ابزارهای مهم و غیرقابل حذف در سرویس و نگهداری از این دستگاه به شمار می رود. این چک لیست به اپراتور کمک می کند تا به طرز دقیق و منظمی کارکرد دیزل ژنراتور را بررسی نماید. با در اختیار داشتن این چک لیست امکان بروز هرگونه خطا و مشکلی به صفر رسیده و در صورت وقوع خطا می توان سریع آن را شناخت و برطرف کرد. این متن که توسط شرکت پارت دیزل تهیه و تنظیم شده است می کوشد تا شما را با اهمیت این چک لیست آشنا کرده و درباره نحوه زمانبندی چک لیست ها توضیحاتی ارائه دهد. قابل ذکر است، پارت دیزل ارائه دهنده و تامین کننده انواع دیزل ژنراتور می باشد. شما می توانید از این مجموعه معتبر، دیزل ژنراتورهایی چون ولوو، پرکینز، کامینز، استنفورد و غیره را تهیه نمایید. با پشتوانه حضور متخصصان کاربلد این مجموعه، راه اندازی و نصب این محصول پذیرفته می شود.
دیزل ژنراتور باید به صورت دوره ای بررسی شود
چک لیست راه اندازی دیزل ژنراتور شامل چه مواردی می شود؟
چک لیست راه اندازی دیزل ژنراتور شامل بررسی از سطوح مختلفی چون سطح سوخت، سطح آب رادیاتور، روغن، مبرد، فیلتر هوا، دمای آب و غیره می گردد. سطح سوخت دیزل ژنراتور همواره باید در حد معینی باشد. در صورت کم بودن سطح سوخت ژنراتور خاموش خواهد شد. بررسی سطح آب رادیاتور نیز ضروری است. سطح آب باید همواره بین نشانهگرهای ماکزیمم و مینیموم قرار گرفته باشد. چنانچه سطح آب کاهش یابد، این امکان وجود دارد که دیزل ژنراتور داغ کرده و صدمه ببیند. فیلتر هوا نیز باید به صورت دوره ای بررسی شود.
تعویض فیلتر هوا به صورت منظم از ورود آلودگی ها به موتور پیشگیری می کند. این مساله روی کیفیت قطعات موتور و زمان ماندگاری آن تاثیر مستقیمی دارد. سطح مبرد دیزل نیز از جمله مواردی است که باید همواره توسط متخصص این حوزه چک شود. این سطح باید بین خط های ماکزیمم و مینیموم قرار بگیرد. چنانچه سطح مبرد کاهش یابد، موتور داغ کرده و آسیب خواهد دید. دمای آب نیز نباید از حد معین فراتر رود. از همین رو، متخصص این حوزه همواره سطح دمای آب را اندازه گیری می کند. فشار روغن نیز اگر پایین باشد مشکلاتی برای موتور به وجود می آید. بررسی ولتاژ خروجی، فرکانس خروجی، لرزش و نشتی نیز از دیگر مواردی هستند که باید همواره توسط کارشناسان مجرب این حوزه بررسی شوند. چنانچه هر یک از این موارد مورد ارزیابی منظم و دوره ای قرار نگیرند، موتور دیزل دچار نقص و خرابی خواهد شد.
چک لیست ها را می توان در بازه های زمانی مختلفی به کار برد
چک لیست ها هر چند وقت یکبار باید انجام شوند؟
ضرورت چک لیست راه اندازی دیزل ژنراتور به حدی است که برای آن تقویم و برنامه زمانبندی شده در نظر می گیرند. این چک لیست میتواند به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه تنظیم شود. با بررسی مداوم و پیوسته احتمال وقوع هرگونه خطا در سیستم برق، مدارات، سطوح مختلف سوخت، فشار روغن، آب و دمای آن به صفر می رسد. این بررسی های دوره ای باید توسط کارشناسان مجرب و کارآزموده صورت گیرند. با اطمینان پیدا کردن از عملکرد درست می توان انتظار داشت که طول عمر موتور افزایش یافته و راندمان کاری آن بهبود یابد. شما می توانید برای حصول اطمینان از عملکرد صحیح دیزل ژنراتور از تخصص و تجربه کارشناسانی که نصب و راه اندازی این دستگاه را به عهده می گیرند، بهره ببرید. در انتها یادآوری می کنیم، دیزل ژنراتور از جمله اساسی ترین وسایل تامین برق در صنایع مختلف و سازمان های بزرگ می باشد. این دستگاه به خوبی می تواند مشکلات ناگهانی قطع برق و نوسانات احتمالی برق را به صفر برساند.
بیشتر بخوانید: لزوم تهیه و نصب کنتور هوشمند برای مولد های دیزل